DEMANDA POR ALIMENTOS NA REGIÃO METROPOLITANA DE PORTO ALEGRE: UMA APLICAÇÃO DO ALMOST IDEAL DEMAND SYSTEM

Authors

  • Rossana B. Garcia

DOI:

https://doi.org/10.22456/2176-5456.10557

Keywords:

Demand for food. demand system. AIDs.

Abstract

This paper uses data from the household budget survey in the Metropolitan Region of Porto Alegre, developed by the Centro de Estudos e Pesquisas Econômicas (lEPE) of the Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) In 1995, to estimate a demand system for food We implement the Almost Ideal Demand System, proposed by Deaton and Muellbauer. Based on the estimated coefficients, we compute own-price, crossprice and income elasticities for ten subgroups of food.

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Author Biography

Rossana B. Garcia

Ntualmente é revisora da ConTexto - Revista do Núcleo de Estudos e Pesquisas em Contabilidade da Universidade Federal do Rio Grande do Sul. Tem experiência na área de Letras, com ênfase em Tradução e Revisão Textual, atuando principalmente nos seguintes temas: Controladoria, Ciências Contábeis, Administração e Economia. Realiza também revisão e formatação conforme a ABNT em teses e dissertações dos temas já mencionados.

Published

2009-10-06

How to Cite

Garcia, R. B. (2009). DEMANDA POR ALIMENTOS NA REGIÃO METROPOLITANA DE PORTO ALEGRE: UMA APLICAÇÃO DO ALMOST IDEAL DEMAND SYSTEM. Análise Econômica, 16(29). https://doi.org/10.22456/2176-5456.10557