Escherichia coli 0157:H7 general characterístics and occurence in Brazil
Palavras-chave:
Escherichia coli O157, H7, Hemolytic Uremic Syndrome (HUS), foodborne diseaseResumo
Escherichia coli O157: H7 is the major foodborne pathogens in the present, since it has been responsible for severe outbreaks food in many countries. Several studies evaluate numerous food samples indicating a low frequency of isolation of E. coli O157:H7 in Brazilian products. However, these data should be interpreted carefully since in Brazil there is no systematic monitoring that might indicate the true situation of the occurrence of this bacteria in food and several clinical cases of Hemolytic Uremic Syndrome (HUS), have been recorded, including one associated with E. coli O157:H7. Moreover, numerous researches has been indicating the increasingly frequent isolation of microorganisms in animal reservoirs, mainly in cattle, suggesting the necessity of monitoring of shiga toxin-producing strains (STEC), because in a globalized world, emerging microorganisms could be rapidly disseminated. The objective of this study is to present the current situation of E. coli O157: H7 in Brazil.Downloads
Não há dados estatísticos.
Downloads
Publicado
2014-07-09
Como Citar
1.
Paula CMD de, Loiko MR, Tondo EC. Escherichia coli 0157:H7 general characterístics and occurence in Brazil. Clin Biomed Res [Internet]. 9º de julho de 2014 [citado 28º de março de 2024];34(2). Disponível em: https://seer.ufrgs.br/index.php/hcpa/article/view/46639
Edição
Seção
Artigos de Revisão
Licença
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).